Huiswerkbegeleiding

Als voormalig bovenbouwleerkracht en mentor van de eerste klas van het VMBO heb ik zelf mogen zien en ervaren dat veel kinderen het enorm lastig vinden om te leren plannen en op een juiste manier om te leren gaan met het huiswerk.  Sociale media, games en Netflix stimuleren dan ook niet bepaald de vaardigheden die wel van uw zoon/dochter worden verwacht. Daarom is het belangrijk voor hen dat zij hierin worden ondersteund en begeleid. Ik wil uw kind/puber daar dan ook enorm graag bij helpen! 

Werkwijze: 
Samen met met uw kind ga ik op zoek naar zijn/haar eigen leervoorkeur. Uw kind ontdekt wat de talenten zijn en waar de sterke kanten liggen. Vanuit hier werkt uw zoon/dochter veel efficiënter, waarmee een eigengemaakte planning kan worden gerealiseerd. Het maken van deze planning is stap 1, maar na het realiseren van zo'n planning leert uw kind doelgericht werken en krijgt hij/zij duidelijke tools mee om het plannen te laten slagen. Dit doen wij o.a. door te werken met een weekplanning. Dit betekent dat uw kind in één oogopslag overzicht krijgt. Zo'n weekplanning werkt gemakkelijk en biedt inzicht en duidelijkheid. Onthoud goed: Plannen lukt niet in één keer. Het is een kwestie van veel oefenen! Dit vergt enorm veel doorzettingsvermogen, maar... "wie niet waagt, wie niet wint!"

Wat leren wij? 
- Wij leren het huiswerk te noteren; 
- Wij leren onze overige verplichtingen/taken te noteren; 
- Wij leren vooruit te kijken; 
- Wij leren grote taken te spreiden; 
- Wij leren afwisseling te creëren in maak- en leerwerk. 

Doelgroepen:
- Middelbare school: VMBO, HAVO en VWO

Handig om te weten: De huiswerkbegeleiding kan plaatsvinden bij u thuis. Buiten Bunschoten-Spakenburg tegen vergoeding. 
Wanneer uw kind dit fijn vindt, mag hij/zij natuurlijk ook op het adres van 'Kindercoach Marjanne' de huiswerkbegeleiding volgen.